menu

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013

ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ

Σαλιγκάρια γιαχνί με φρέσκα κρεμμυδάκια

Η αλήθεια είναι ότι η ιδιαίτερη γεύση των σαλιγκαριών είναι η αγαπημένη μας γι'αυτό εξάλλου σας έχουμε ήδη παρουσιάσει τα σαλιγκαράκια μας σε διάφορες παραλλαγές (δες εδώ, εδώ κι εδώ).
Αυτή τη φορά, η συνταγή είναι απλή και πιο... ελαφριά από ποτέ.



θα χρειαστούμε:
1 κιλό σαλιγκάρια
3/4 φλυτζ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
2 κλαδάκια φρέσκο δυόσμο
1 κουτ γλ κοφτό κόκκινο γλυκό πιπέρι
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
λίγο ξερό θυμάρι
αλάτι
πιπέρι

διαδικασία
Αφού έχουμε προετοιμάσει τα σαλιγκάρια (δες εδώ) ρίχνουμε το λάδι στο τηγάνι και αχνίζουμε λίγο το ξερό κρεμμύδι. Μετά προσθέτουμε και τα φρέσκα κρεμμύδια, βάζουμε και τα σαλιγκάρια μαζί με την καυτερή πιπεριά, αλατοπιπερώνουμε, τα ανακατεύουμε και σκεπάζουμε για να αχνιστούν κι αυτά, ώσπου να μαλακώσει το κρεμμύδι. Τέλος, βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε για περίπου 2 λεπτά να ψηθούν και είναι έτοιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου