menu

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΑΣΤΟΣ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΑΣΤΟΣ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

Με όποιον τρόπο και αν μαγειρευτεί ο μπακαλιάρος είναι απολαυστικός. Εξάλλου έχει πέσει στα "δίχτυα" μας άλλες δυο φορές (δες εδώ κι εδώ). Όταν όμως συνδυαστεί με τη μελιτζάνα παίρνει έξτρα πόντους, γιατί η γεύση της μας πάει πολύ. Συν τοις άλλοις, είναι γνωστή η αντιοξειδωτική της δράση.


θα χρειαστούμε:
(για 4 άτομα)
1/2 κομμάτι μπακαλιάρου ξαρμυρισμένο
3 μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε ροδέλες

1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε ροδέλες
1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
1 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας
1 κ. σούπας πελτέ πιπεριάς
1/2 φλ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
φύλλα μαϊντανού
αλάτι
πιπέρι μαύρο
ρίγανη ξερή

διαδικασία
Ξαρμυρίζουμε τον μπακαλιάρο και πλένουμε καλά τα λαχανικά. Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τον πελτέ και τα ρίχνουμε στη γάστρα. Αραδιάζουμε πρώτα τις μελιτζάνες και από πάνω τα κρεμμύδια. Συνεχίζουμε με τις πιπεριές και αλατοπιπερώνουμε. Στο τέλος προσθέτουμε τα κομμάτια μπακαλιάρου και σε κάθε ένα βάζουμε μία ροδέλα ντομάτας για να μη στεγνώσει κατά το ψήσιμο.


Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το λάδι και ρίγανη. Κλείνουμε με το καπάκι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.



ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου