menu

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΜΕ ΞΙΝΟ ΤΡΑΧΑΝΑ

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΜΕ ΞΙΝΟ ΤΡΑΧΑΝΑ

Τι θέλετε να μαγειρέψω αύριο; Έχω κιμά!!!
Και εκεί που η πλειοψηφία αποφάσισε "ταλιατέλες με κιμά" , η μικρή κατέβασε τα μούτρα της...ήθελε γιουβαρλάκια.
Οι μανούλες δεν θέλουν να χαλούν χατίρια και ως εκ θαύματος βρίσκουν εύκολες λύσεις για να ικανοποιήσουν τους πάντες...έτσι λοιπόν βγήκε αυτή η γρήγορη και εύκολη συνταγή.
Γιουβαρλάκια με ξινό τραχανά!.. έτσι ούτως ώστε να μη χαραμιστεί ένα ολόκληρο αυγό για το αυγολέμονο  (είναι πολύ ένα αυγό για 200 γρ. κιμά) και συνάμα να έχει μία δόση ξινίλας όπως αυτή του αυγολέμονου....έγινε πολύ γευστικό!!!


θα χρειαστούμε:

200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένα
3 κ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι μαύρο
2 φλ. τσαγιού νερό περίπου*
4 κ. σούπας ξινό τραχανά
αλεύρι κίτρινο (χωριάτικο)

διαδικασία
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, 1 κ. σούπας ξινό τραχανά, αλάτι, πιπέρι, 1 κ. σούπας λάδι και τα φύλλα του μαϊντανού. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα αλευρώνουμε.



Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα δύο φλυτζάνια νερό και τα κοτσάνια του μαϊντανού. Μόλις πάρει βράση το νερό προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30' περίπου. Έπειτα ρίχνουμε τον υπόλοιπο τραχανά αλατοπιπερώνουμε και σε 10΄ η σούπα είναι έτοιμη.

και κάτι...ακόμη
* η ποσότητα νερού εξαρτάται από το πόσο αρύ ή πηκτό το θέλουμε

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου