menu

Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2013

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΣΑΛΑΤΑ

   Πιπεριές Φλωρίνης σαλάτα
    Μία σαλάτα υπέροχη που συνοδεύεται ιδανικά τόσο με κρεατικά όσο και με ψαρικά.



θα χρειαστούμε:
(για 6 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης)
2 κουτ. σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουτ. σ ξύδι
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη ή λιωμένη
αλάτι

διαδικασία

Πλένουμε τις πιπεριές, τις σκουπίζουμε και αφαιρούμε τους σπόρους*. Τις ψήνουμε σε μια σχάρα πάνω στα κάρβουνα ή εναλλακτικά στο φούρνο πάνω σε ταψί με λαδόκολλα στους 180-200  με αέρα για 25-30 λεπτά έως ότου μαυρίσουν ελαφρώς οι φλούδες τους. 'Επειτα, βάζουμε τις πιπεριές σε μια σακούλα. Τις κλείνουμε ερμητικά και τις αφήνουμε να ιδρώσουν για λίγα λεπτά, ώστε να μπορέσουμε να τις ξεφλουδίσουμε πιο εύκολα. Τέλος, ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές, τις αραδιάζουμε σε μια πιατέλα και προσθέτουμε τα υλικά μας (λάδι, ξύδι, σκόρδο, αλάτι).

και... κάτι ακόμα
*Αφαιρούμε το σπόρο πριν τις ψήσουμε, γιατί μετά το ψήσιμο, η αφαίρεση των σπόρων γίνεται πιο δύσκολα.
Αν θέλουμε μπορούμε να ετοιμάσουμε μεγαλύτερη ποσότητα ώστε να τις αποθηκεύσουμε στον καταψύκτη σε σακούλες τροφίμων για πολλούς μήνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου