menu

Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ....ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ....ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Ένα λαχανικό σημαντικής θρεπτικής αξίας...άρτια μαγειρεμένο και γευστικό για όλους εσάς που φροντίζετε την υγεία σας μέσω της διατροφής!!!

Μετά από τις πατάτες τηγανητές...στο φούρνο και τα ψάρια...σειρά έχουν τα αγαπημένα κολοκυθάκια σε μια συνταγή εύκολη, γρήγορη και το πιο σημαντικό...άκρως υγιεινή!


θα χρειαστούμε:
κολοκυθάκια
αλεύρι κίτρινο
αλάτι
κόκκινο πιπέρι
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
λαδόκολλα

διαδικασία:

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και μ' ένα μαχαίρι ξύνουμε το εξωτερικό τους και τα κόβουμε σε ροδέλες ή μακρόστενα, με την λεπίδα του τρίφτη λαχανικών για να πετύχουμε ομοιόμορφο πάχος. Ανακατεύουμε το αλεύρι με αλάτι και κόκκινο πιπέρι και πανάρουμε τα κολοκυθάκια. Στο ταψί φούρνου στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας και αλείφουμε με λίγο λάδι...αραδιάζουμε τα κολοκυθάκια το ένα δίπλα στο άλλο και τα λαδώνουμε από πάνω πολύ καλά...ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα για 10-12΄ περίπου ή έως ότου ροδοκοκκινίσουν (ο χρόνος ψησίματος πάντα εξαρτάται από τον φούρνο της κουζίνας μας).

Σερβίρετέ τα ζεστά και συνοδέψτε τα με τζατζίκι σπιτικό...

και κάτι...ακόμη
Αν δεν υπολογίσετε σωστά το αλεύρι και σας περισσέψει φυλάξτε το για την επόμενη φορά....που σίγουρα θα υπάρξει.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου