menu

Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013

Μάθε πώς να φτιάξεις....ΠΕΛΤΕ (ΣΑΛΤΣΑ) ΠΙΠΕΡΙΑΣ

Μάθε πώς να φτιάξεις....ΠΕΛΤΕ (ΣΑΛΤΣΑ) ΠΙΠΕΡΙΑΣ


Μοναδικός πελτές πιπεριάς απ' τα χεράκια μας, που χαρίζει μια άλλη νότα στα φαγητά και σε κάθε είδους εδέσματα!!!




Η διαδικασία του πελτέ πιπεριάς είναι παρόμοια με αυτήν της ντομάτας...θα πρέπει δηλαδή να στερείται σπόρων και φλουδών. Αυτό επιτυγχάνεται με το ψήσιμο στα κάρβουνα/φούρνο ή τον βρασμό. Στη δεύτερη περίπτωση η φλούδα βγαίνει πιο δύσκολα και καλό είναι να έχουμε το ειδικό μηχάνημα αποφλοίωσης λαχανικών (βλ. φωτο). Επιλέξαμε τον τρόπο του βρασμού τον οποίο θεωρούμε πιο εύκολο και πιο γρήγορο και σας τον παραθέτουμε.


θα χρειαστούμε:

2 κιλά πιπεριές Φλωρίνης
1 κ. σούπας κόκκινο πιπερι
4 κ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κ. γλυκού αλάτι
1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)

διαδικασία:

 Πλένουμε καλά τις πιπεριές και πιέζουμε το κοτσάνι προς τα μέσα για να ανοίξουν. Μ' αυτόν τον τρόπο βγαίνουν μονομιάς οι σπόροι. Τινάζουμε τις πιπεριές ελαφρώς για να βγουν τυχόν σπόροι που βρίσκονται στο εσωτερικό τους.



 Τις βράζουμε σε ελάχιστο νερό (στον ατμό) και μόλις μαλακώσουν τις στραγγίζουμε και τις περνάμε από τον αποφλοιωτή 3-4 φορές. Αδειάζουμε τον πολτό σε μια κατσαρόλα πλατιά και προσθέτουμε το λάδι , αλάτι, πιπέρι και την καυτερή πιπεριά ολόκληρη ( στο τέλος την αφαιρούμε).

Βράζουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα έως ότου εξατμιστούν όλα τα υγρά...όταν φανεί ο πάτος της κατσαρόλας και ανοίγουμε δρόμο με την κουτάλα χωρίς να κλείνει...ο πελτές  είναι έτοιμος.



Τον αποθηκεύουμε σε γυάλινα βάζα και τα σφραγίζουμε ερμητικά.

Φυλάσσονται σε δροσερό και σκοτεινό μέρος....όταν ανοιχτούν τα διατηρούμε στο ψυγείο φροντίζοντας πάντα να καλύπτουμε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου