menu

Τρίτη, 27 Αυγούστου 2013

ΓΙΟΥΦΚΑΔΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ (ΦΕΤΑ)

ΓΙΟΥΦΚΑΔΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ (ΦΕΤΑ)

Χειροποίητοι παραδοσιακοί γιουφκάδες με τη συνοδεία τυριού (φέτας) , σε μια απλή, εύκολη και νοστιμότατη συνταγή!!!



Οι γιουφκάδες ή αλλιώς χυλοπίτες είναι παραδοσιακό ζυμαρικό που φτιάχνετε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας με μικρές παραλλαγές....εμείς προς το παρόν έχουμε απόθεμα από πέρσι...αλλά επειδή σύντομα θα μας "σωθεί" ... πλησιάζει ο καιρός που θα πρέπει να φτιάξουμε νέο...δεν έχετε παρά να περιμένετε!!!!


θα χρειαστούμε:

(για 5 άτομα)
500 γρ. γιουφκάδες χειροποίητοι (με αυγά και γάλα)
5 φλ. τσαγιού νερό
1/3 φλ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή βούτυρο αγελαδινό
λίγο αλάτι
φέτα ( όση επιθυμούμε)
λίγο μαύρο πιπέρι (προαιρετικά)

διαδικασία:

Βάζουμε το νερό να βράσει και προσθέτουμε λίγο αλάτι. Ρίχνουμε μέσα τα 3/4  της ποσότητας των γιουφκάδων και βράζουμε σε μέτρια φωτιά με μισάνοιχτο το καπάκι για 5-7' περίπου.

 Στο μεταξύ σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι/βούτυρο και ρίχνουμε μέσα τους υπόλοιπους γιουφκάδες να ροδοκοκκινίσουν.

Τους αδειάζουμε κι αυτούς στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.





Μόλις πάρει δύο βράσεις σβήνουμε τη φωτιά και κλείνουμε το καπάκι.
Σερβίρουμε μετά από 5' λεπτά περίπου και προσθέτουμε φέτα θρυμματισμένη και λίγο μαύρο πιπέρι...

και κάτι...ακόμη
Προτιμήστε τους χειροποίητους γιουφκάδες ....αν είναι δύσκολο να παρασκευάσετε από μόνοι σας αναζητήστε γιουφκάδες από διάφορα εργαστήρια ή αγροτικούς συνεταιρισμούς.


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου