menu

Κυριακή, 18 Αυγούστου 2013

ΜΙΛΦΕΪΓ ΕΛΑΦΡΥ ΜΕ ΚΡΑΚΕΡΣ

Μιλφέιγ ελαφρύ με κράκερς

Ένα ελαφρύ -χωρίς την προσθήκη μαργαρίνης ή βουτύρου-, γρήγορο και γευστικότατο γλυκό, τύπου μιλφέιγ αλλά με κράκερς!!!




θα χρειαστούμε για ένα ταψί διαστάσεων 25Χ30 τα εξής:
2 μεγάλα κουτιά κράκερς παπαδοπούλου (η πράσινη συσκευασία)
4 κοφτές κουτ. σούπας  άνθος αραβοσίτου γιώτης με γεύση βανίλιας
4 κοφτές κουτ. σούπας άνθος αραβοσίτου γιώτης με γεύση σοκολάτας
3 κρόκοι αυγών
3 φλυτζ τσ φρέσκο γάλα
3/4 του φλυτζ ζάχαρη
250 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ με 4 κουτ σούπας άχνη ζάχαρη*
έξτρα γάλα για το βούτηγμα των κράκερς


διαδικασία
Βάζουμε τα άνθη αραβοσίτου ξεχωριστά σε 2 μπολ (ένα για τη βανίλια, ένα για τη σοκολάτα) και μοιράζουμε τη ζάχαρη και τους κρόκους στα μπολ. Ρίχνουμε μισό φλυτζάνι γάλα σε κάθε μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε ένα φλυτζάνι γάλα και αφού ζεσταθεί, το ρίχνουμε λίγο λίγο μέσα στο μπολ με την άσπρη κρέμα. Αφού ανακατέψουμε καλά, ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και βράζουμε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πετύχουμε μία μέτρια σε υφή κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτια, αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσει. Την ίδια ακριβώς διαδικασία ακολουθούμε και με τη σοκολατένια κρέμα.
Σε ένα ταψάκι, ρίχνουμε λίγο γάλα και αραδιάζουμε τα μπισκότα σε μία στρώση. Τα ραντίζουμε από πάνω με λίγο γάλα και απλώνουμε πάνω την άσπρη κρέμα. Έπειτα, βάζουμε σε ένα μπολ γάλα κρύο, βουτάμε τα μπισκότα ένα ένα μέσα στο γάλα και κάνουμε άλλη μία στρώση βάζοντας από πάνω την κρέμα σοκολάτας. Με τον ίδιο τρόπο κάνουμε και την τελευταία, τρίτη στρώση και από πάνω απλώνουμε τη σαντιγύ. Τρίβουμε λίγα κράκερς και στολίζουμε από πάνω το γλυκό μας.
Το σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για λίγες ώρες πριν το απολαύσουμε!!

και... κάτι ακόμα
μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μία γεύση άνθος αραβοσίτου (είτε βανίλια είτε σοκολάτα) αντί για 2.

* αν θέλουμε το μιλφέιγ μας να είναι ακόμη πιο ελαφρύ, αντί για κρέμα γάλακτος, χρησιμοποιούμε φυτική κρέμα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου