Τρίτη, 9 Ιουλίου 2013

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ....ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ....ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Αγαπημένη γεύση μικρών και μεγάλων....σε μία διαφορετική εκδοχή που τα προτιμά στο φούρνο έτσι ώστε να μη διαφέρουν σε γεύση από τα κλασικά και παραδοσιακά τηγανητά κεφτεδάκια!!!


θα χρειαστούμε:
1 κιλό κιμά από μοσχάρι
1/4 φλ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 αυγά
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (την ψίχα)
1/2 κ. γλυκού πιπέρι μαύρο
1 κ. γλυκού ρίγανη
1/2 κ. γλυκού δυόσμο ξερό
1 κ γλυκού αλάτι
1 κ. γλυκού κόκκινο πιπέρι
1 κ. γλυκού πελτέ από ρόδι (προαιρετικά)
1 κ. γλυκού μουστάρδα
μαιντανό
και για ενίσχυση αρώματος λίγα κλωνάρια φρέσκιας ρίγανης και θυμαριού

διαδικασία:
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά και
βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα για να σφίξει  και πλάθουμε τα κεφτεδάκια. Τα αραδιάζουμε σε λαδόκολλα στρωμένη σε ταψί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αέρα για 30΄ περίπου.
Συνοδεύονται με πατάτες φούρνου ή τηγανητές....στο φούρνο, ρύζι λαχανικών, μακαρόνια κ.λ.π. και αποτελεί μία ιδανική επιλογή για ένα ποιοτικό και γευστικό κολατσιό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου