menu

Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2013

ΠΙΤΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ

Πίτα με φρέσκα κολοκυθάκια χωρίς φύλλο

Μία παραδοσιακή συνταγή με καταγωγή βορειοελλαδίτικη.


θα χρειαστούμε:
1 1/2 κιλό κολοκυθάκια
1 1/2 φλυτζ τσ. τριμμένα καρότα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
300 γρ φέτα τριμμένη
3/4 φλυτζ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 αυγά
1 φλυτζ τσ. ψιλό σιμιγδάλι
αλάτι
πιπέρι
1 φλυτζ τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λίγο ελαιόλαδο για το πασπάλισμα.


διαδικασία
Περνάμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό τρίφτη
καθώς και τα καρότα, τα αλατίζουμε και ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι. Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί με το πινέλο και πασπαλίζουμε το μισό αλεύρι. Στρώνουμε το μείγμα μέσα στο ταψί, το πατάμε για να στρώσει καλά και πασπαλίζουμε το υπόλοιπο αλεύρι στην επιφάνεια. Με τη βοήθεια ενός πινέλου ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο την επιφάνεια της πίτας και ψήνουμε στους 180 για περίπου 1 ώρα ή ώσπου να φέρει ένα ωραίο χρώμα.


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου