Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013

ΣΥΚΩΤΙ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΨΗΤΟ

ΣΥΚΩΤΙ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΨΗΤΟ

Ο πρωταθλητής στο σίδηρο σε μία άκρως υγιεινή και γευστική συνταγή!!!


Πρωταθλητής στο σίδηρο το μοσχαρίσιο συκώτι έπειτα από συναγωνισμό με τα θαλασσινά και όλα τα κόκκινα κρέατα!!!
100 γρ. μοσχαρίσιο τηγανητό συκώτι περιέχουν 6 χιλιοστόγραμμα σίδηρο. Στη μερίδα των 90 γρ. μας δίνει 5 χιλιοστόγραμμα σίδηρο....

πηγή πληροφοριών: www.vita.gr


θα χρειαστούμε:
2 κομμάτια συκώτι μοσχαρίσιο
ελάχιστο έξτρα παρθένο ελαιόλαδα
αλάτι
ρίγανη
λεμόνι

διαδικασία
Πλένουμε το συκώτι,
το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας, το αλατίζουμε και το λαδώνουμε ελαφρώς κι απ' τις δυό μεριές...πυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και μόλις τοποθετήσουμε το συκώτι χαμηλώνουμε τη φωτιά (μέτρια). Το ψήνουμε κι απ' τις δυό μεριές για 5΄-6΄συνολικά χωρίς να το γυρνάμε συνεχώς γιατί θα στεγνώσει. Στο τέλος προσθέτουμε τη ρίγανη και σερβίρουμε ραντίζοντάς το με σταγόνες λεμονιού!!!

Συνδυάζεται σωστά με πράσινη σαλάτα ( προτείνουμε σπανάκι με ρόκα ή μπρόκολο με σως)






 ή με ρύζι λαχανικών.


                                 




ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!

2 σχόλια:

  1. Ψητό; Μάλλον τηγανητό μου φαίνεται. Αφού το λαδώνεις και το βάζεις σε τηγάνι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε ανώνυμε, η αλήθεια είναι πως σ' ένα καλό αντικολλητικό τηγάνι δε χρειάζεται να προσθέσουμε λάδι...το γεγονός ότι η συνταγή περιέχει ελάχιστο λάδι δε σημαίνει πως είναι τηγανητό. Εσύ πάλι αν θες παρέλειψέ το!

    ΑπάντησηΔιαγραφή