Σάββατο, 27 Ιουλίου 2013

ΛΑΧΜΑΤΖΟΥΝ, Η ΠΙΤΣΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Λαχματζούν, η πίτσα της Ανατολής
Ένα υπέροχο πιάτο με άρωμα ανατολίτικο.


θα χρειαστούμε: 
(για 6 ατομικά λαχματζούν)
400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ σκληρό αλεύρι
1 φακ. ξηρή μαγιά
1 κουτ σ. ζάχαρη
1 κουτ γλ αλάτι
4 κουτ σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 πρέζα ρίγανη
 1 1/2 φλυτζ τσαγιού νερό χλιαρό ( ή όσο πάρει για να πετύχουμε ζύμη πίτσας)

για τη γέμιση:

300 γρ κιμά μοσχαρίσιο
2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα ή ψιλοκομμένα
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
1/2 κουτ γλ γλυκιά πάπρικα
1 κουτ σ. πελτέ ντομάτας
2 κουτ σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 κουτ σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι


διαδικασία
Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και σχηματίζουμε στο κέντρο ένα λάκκο. Ρίχνουμε το νερό και τη μαγιά και ανακατεύουμε να λιώσουν. Έπειτα τη ζάχαρη, το λάδι και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε το αλάτι στο τέλος για να μην κάψουμε τη μαγιά. Ζυμώνουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε για να ενωθούν οι γεύσεις.
Αφού έχει φουσκώσει το ζυμάρι, στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και τη λαδώνουμε ελαφρώς. Πλάθουμε με την παλάμη μας ατομικές πίτες και τις στρώνουμε μέσα στο ταψί. Ρίχνουμε σε κάθε πιτούλα λίγο λάδι και τη σχηματίζουμε όπως ακριβώς και την πίτσα. Βάζουμε σε κάθε κομμάτι γέμιση και την πατάμε με την παλάμη μας για να στρώσει. Ραντίζουμε πάλι με ελάχιστο λάδι το κάθε κομμάτι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-210 βαθμούς για 25-30 λεπτά με αντιστάσεις.

και.. κάτι ακόμη
Αν θέλουμε αντί για ατομικά λαχματζούν να φτιάξουμε μεγάλα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου