Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013

ΓΑΥΡΟΣ ΛΕΜΟΝΑΤΟΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ

Γαύρος λεμονάτος σαγανάκι

Ένας ιδανικός ουζομεζές.


θα χρειαστούμε:
1/2 κιλό γαύρο
1 σκελίδα σκόρδο
6 κουτ σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 λεμόνι (το χυμό του)
1 φύλλο δάφνης
1 καυτερή πιπεριά
λίγη ξερή ρίγανη
λίγα κλαδάκια μαϊντανό
λίγο νερό

διαδικασία
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το γαύρο
και τον αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά για να μαραθούνε λίγο. Μόλις μαραθούν, ρίχνουμε λίγο νερό και αφού πάρει 1-2 βράσεις, προσθέτουμε τη δάφνη, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και το γαύρο.
Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να βράσουν 6-7 λεπτά. Κατόπιν, ξεσκεπάζουμε, ώστε να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και να μείνει με το λαδάκι του. Τέλος, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό και τη ρίγανη και αποσύρουμε από τη φωτιά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου