menu

Τρίτη, 2 Ιουλίου 2013

ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ (ΚΑΓΙΑΝΑΣ)

ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ (ΚΑΓΙΑΝΑΣ)

Καλοκαιρινό πιάτο, που φτιάχνεται από ντομάτα, φέτα και αυγά. Μοιάζει με την ομελέτα, αλλά στην στραπατσάδα είναι χαρακτηριστική η χρήση της ντομάτας και της φέτας. Συναντάται κυρίως στα Επτάνησα, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη όπου είναι εξαιρετικά δημοφιλής το καλοκαίρι. Είναι γνωστή και με την ονομασία Καγιανάς. Το όνομα της το πήρε από την ιταλική λέξη strapazzare που σημαίνει 1.κακομεταχειρίζομαι 2.κόβω μικρά κομματάκια.

πηγή: βικιπαίδεια


Η παράδοση την θέλει με ντομάτα,φέτα και αυγά.....η φαντασία μας την θέλει ακόμη πιο πλούσια και γευστική με την προσθήκη μανιταριών, πιπεριάς και λιαστής ντομάτας!!!!

θα χρειαστούμε:
6 αυγά
4 μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μπαστούνια
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους χοντροκομμένα
2 κ. σούπας πελτέ πιπεριάς
1/3 φλ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
κόκκινο πιπέρι
μαύρο πιπέρι
αλάτι
ρίγανη
2 κομμάτια λιαστή ντομάτα
200 γρ. φέτα χοντροκομμένη

διαδικασία

Σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και τις πιπεριές. Σβήνουμε με τη σάλτσα πιπεριάς και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και το κόκκινο πιπέρι.  Τ' αφήνουμε να βράσουν για 5΄ και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα ελαφρώς χτυπημένα αυγά και τη λιαστή ντομάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξουν και στο τέλος προσθέτουμε την φέτα και τη ρίγανη. Σερβίρεται ζεστή!!!!

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου