menu

Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΥΣΣΙΝΟ Ή ΚΕΡΑΣΙ (2)

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΥΣΣΙΝΟ Ή ΚΕΡΑΣΙ (2)

Μαρμελάδα από τα χεράκια σας με ολόκληρα κομμάτια βύσσινου/κερασιού ιδανική να συνοδεύσει το πρωινό σας και τα γλυκά σας!!!!


θα χρειαστούμε:
1 κιλό βύσσινα/κεράσια
750 γρ. ζάχαρη
χυμό από 1/2 λεμόνι

διαδικασία
Πλένουμε καλά τα βύσσινα και αφαιρούμε τα κοτσάνια
και τα κουκούτσια με τη βοήθεια μιας φουρκέτας. Τα βάζουμε σε μία πλατιά κατσαρόλα και προσθέτουμε και τη ζάχαρη. Τ' αφήνουμε για 6 ώρες περίπου να βγάλουν τους χυμούς τους και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 20' περίπου και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Αφήνουμε τη μαρμελάδα στην κατσαρόλα για 24 ώρες , για να κρυώσει και να σιγουρευτούμε πως έχει δέσει**. Την επόμενη μέρα ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 2΄. 
 Βάζουμε την μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα και τα κλείνουμε με τα καπάκια τους. Αναποδογυρίζουμε τα βάζα για να σιγουρευτούμε πως θα κλείσουν ερμητικά...



και κάτι....ακόμη
Αν προτιμούμε η μαρμελάδα να μην έχει ολόκληρα κομμάτια φρούτου, πολτοποιούμε τα φρούτα πριν ρίξουμε το χυμό λεμονιού ή φτιάχνουμε τον άλλο τρόπο...βλέπε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου