menu

Τρίτη, 4 Ιουνίου 2013

Μάθε πώς να φτιάξεις....ΠΗΚΤΙΝΗ ΜΗΛΟΥ

Μάθε πώς να φτιάξεις....ΠΗΚΤΙΝΗ ΜΗΛΟΥ

Η πυκτίνη είναι ουσία που βρίσκεται σε αρκετά φρούτα και λαχανικά. Κάποια έχουν λιγότερη και κάποια περισσότερη...

Τα φρούτα που περιέχουν αρκετή τα "εκμεταλλευόμαστε" για να "δέσουμε" τα γλυκά μας...τις μαρμελάδες...τα σιρόπια φρούτων...και φυσικούς χυμούς. Προσθέτοντας  φυσική πηκτίνη μειώνεται η ποσότητα ζάχαρης της εκάστοτε συνταγής και προσδίδει ευχάριστο άρωμα και φυσική γεύση...





θα χρειαστούμε:
1/2 κιλό μήλα
2 φλ. τσαγιού νερό

διαδικασία:

Πλένουμε καλά τα μήλα, τα κόβουμε σε φέτες και τα βάζουμε να βράσουν (μαζί με τα κουκούτσια και το κοτσάνι) με το νερό ώσπου να μαλακώσουν.


 Αφού κρυώσουν τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι στο οποίο έχουμε τοποθετήσει ένα κομμάτι τούλι καθαρό. Τ' αφήνουμε να στραγγίξουν καλά χωρίς να τα πιέζουμε και μαζεύουμε το χυμό σε ένα μπολ.

Η ποσότητα του χυμού που μένει στο μπολ είναι περίπου 1 φλ. τσαγιού.

και κάτι...ακόμη
Πηκτίνη μπορούμε να φτιάξουμε και μ' άλλα φρούτα όπως π.χ. κυδώνι, με τον ίδιο τρόπο.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου