menu

Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2013

ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ΤΟΥ...ΑΦΡΟΥ

Πάστα Φλώρα του...Αφρού.

Σας αρέσει η πάστα φλώρα και την φτιάχνετε συχνά ή την αγοράζετε έτοιμη. Μάθετε να τη λέτε και σωστά.Το πραγματικό της όνομα δεν είναι πάστα φλώρα, όπως έχει συνηθίσει να την αποκαλεί ο Έλληνας, αλλά πάστα φρόλα. Η πάστα φρόλα έλκει την καταγωγή της από την Ιταλία και είναι μια εκδοχή της λεγόμενης πατ-μπριζέ. Φρόλα σημαίνει θριφτή, δηλαδή ζύμη που όταν ψηθεί τρίβεται εύκολα και δεν είναι στουπέτσι. πηγή: www.inews.gr
Στο gastrin έχουμε ασχοληθεί και στο παρελθόν με πάστα φλώρα ή φρόλα αν προτιμάτε αλλά νηστίσιμη (βλ εδώ).


θα χρειαστούμε:
1 φλυτζ τσ. ηλιέλαιο
60 γρ ζάχαρη
2 αυγά
2 κουτ. σ. κονιάκ
400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια
1 μπέϊκιν
500 γρ μαρμελάδα ακτινίδιο ή βερύκοκκο


διαδικασία
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το λάδι. Έπειτα, προσθέτουμε τ'αυγά και το κονιάκ. Κατόπιν το αλεύρι, τη βανίλια, το μπέικιν και ζυμώνουμε. Κρατάμε το 1/3 της ζύμης για να φτιάξουμε τα κορδόνια. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ταψάκι βουτυρωμένο κι αλευρωμένο. Αλείφουμε με τη μαρμελάδα σε όλη την επιφάνεια. Στρώνουμε και τα κορδόνια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά στη μεσαία σχάρα του φούρνου με αντιστάσεις.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου