menu

Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013

ΒΥΣΣΙΝΟ Ή ΚΕΡΑΣΙ ΛΙΚΕΡ

ΒΥΣΣΙΝΟ Ή ΚΕΡΑΣΙ ΛΙΚΕΡ

 Ένα από τα ωραιότερα σπιτικά λικέρ που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι!!!






θα χρειαστούμε:
κουκούτσια από 2 κιλά βύσσινα (μαζί με τη φλούδα βλέπε μαρμελάδα βύσσινο)
200 γρ. βύσσινα
1 λίτρο βότκα ή ρούμι
500 γρ. ζάχαρη
3 γαρίφαλα
1 ξυλάκι κανέλας

διαδικασία:
Χαράζουμε τα βύσσινα με ένα μαχαίρι και
τα βάζουμε σε μία γυάλα μαζί με τα κουκούτσια . Προσθέτουμε τη ζάχαρη και την βότκα/ρούμι και σφραγίζουμε τη γυάλα με το καπάκι της. Τ' αφήνουμε στον ήλιο για 4 βδομάδες και ανακινούμε τις πρώτες μέρες για να λιώσει η ζάχαρη. Έπειτα προσθέτουμε την κανέλα και τα γαρίφαλα και αφήνουμε άλλες 2 βδομάδες. Φιλτράρουμε το λικέρ με ένα σουρωτήρι και ένα κομμάτι λεπτό τούλι και το αποθηκεύουμε σε γυάλινα μπουκάλια αποστειρωμένα. 



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου