Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ Ή ΑΡΝΑΚΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ Ή ΑΡΝΑΚΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

Έχουμε καταπιαστεί στο παρελθόν με συνταγές σχετικά με κατσικάκι/αρνάκι (βλ. αρνάκι ή κατσικάκι στη γάστρα με πατάτες, καθώς και κατσικάκι ή αρνάκι φρικασέ με αυγολέμονο). Αυτή τη φορά το μενού έχει κατσικάκι/αρνάκι με κριθαράκι στη γάστρα.


θα χρειαστούμε:
1 μπουτάκι κατσικίσιο ή αρνίσιο
500 γρ. κριθαράκι
1 1/2 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας
1/2 φλ. τσαγιού σάλτσα πιπεριάς
2 κ. σούπας πελτέ κράνων
1/4 φλ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι μαύρο
πολύχρωμους κόκκους πιπεριού
1 1/2 λίτρο νερό ζεστό
κεφαλοτύρι (προαιρετικά)


διαδικασία:
Πλένουμε καλά το μπούτι και το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το μπούτι και από τις δύο πλευρές για να ροδίσει. Σβήνουμε με τον
πελτέ κράνων αραιωμένο με το 1/2 λίτρο νερό και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τους κόκκους πιπεριού. Σιγοβράζουμε με κλειστό καπάκι ώσπου να μαλακώσει το μπούτι και έπειτα προσθέτουμε τις σάλτσες και αλατοπιπερώνουμε.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στη γάστρα και προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και αλάτι αν χρειαστεί. Βάζουμε τη γάστρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το κριθαράκι αφού πρώτα το έχουμε σοτάρει σε ελάχιστο
ελαιόλαδο για να μείνει σπυρωτό....ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου....ή μέχρι το κριθαράκι να απορροφήσει τα υγρά. Πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι και τ' αφήνουμε στο φούρνο για 3 λεπτά ακόμη.

Σερβίρεται ζεστό και το συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα κατά προτίμηση.


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!












2 σχόλια:

  1. Το γιουβέτσι είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά το έφτιαξα εχθές και ήταν τέλειο!!
    Από τις ποιο καλές συνταγές, ωραία η τεχνική αλλά και το αποτέλεσμα!
    Είχα δοκιμάσει τα Γιουβέτσι Χταποδιού που μου άρεσε εξίσου καλά..
    Αλλά προτιμώ τη συνταγή με το Μοσχάρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενδιαφέρουσες οι προτάσεις σου.Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή