menu

Κυριακή, 23 Ιουνίου 2013

ΒΥΣΣΙΝΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΒΥΣΣΙΝΑΔΑ


ΒΥΣΣΙΝΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΒΥΣΣΙΝΑΔΑ



Να μένει το βύσσινο!!! 


Μία συνταγή που μας δίνει δύο λατρεμένες και παραδοσιακές γεύσεις....γλυκό του κουταλιού και απολαυστική βυσσινάδα!!! 


θα χρειαστούμε:

1 κιλό βύσσσινα ή κεράσια
750 γρ. ζάχαρη
1/2 λεμόνι (το χυμό)
1/2 λίτρο νερό


διαδικασία:

Πλένουμε καλά τα βύσσινα , αφαιρούμε τα κοτσάνια τους και βγάζουμε τα κουκούτσια με μία φουρκέτα. Βουτάμε τα κουκούτσια στο 1/2 λίτρο νερό να ξεπλυθούν καλά .  Βάζουμε τα βύσσινα σε μία απλωτή  κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό που ξεπλύναμε τα κουκούτσια. Τ' αφήνουμε μία νύχτα να βγάλουν όλα τα υγρά τους και την επομένη βράζουμε σε δυνατή φωτιά. Αφαιρούμε τον αφρό που θα δημιουργηθεί στην επιφάνεια της κατσαρόλας και μετά από 20 λεπτά  αφαιρούμε τα βύσσινα με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας. Βράζουμε για άλλα 10 λεπτά περίπου το σιρόπι  μέχρι να δέσει . 

Κάνουμε το τεστ με το πιατάκι (βλέπε σιρόπι φράουλας )αν έχει δέσει  προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να πάρει 2 βράσεις και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα βύσσινα και την ανακινούμε αρκετές φορές για να φουσκώσουν με σιρόπι  και να παραμείνουν στρογγυλά. Αφού κρυώσει το γλυκό τοποθετούμε τα βύσσινα σε ένα γυάλινο βάζο και προσθέτουμε σιρόπι τόσο όσο για να τα καλύψει.....το υπόλοιπο σιρόπι το χρησιμοποιούμε  για τη βυσσινάδα και  το διατηρούμε στο ψυγείο σε γυάλινο μπουκάλι.


Σερβίρουμε αφού πρώτα το έχουμε αραιώσει με παγωμένο νερό . Η αναλογία είναι 1 μέρος σιροπιού προς 2 μέρη νερού.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου