menu

Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013

Μάθε πώς να φτιάξεις...ΚΕΡΑΣΙ Ή ΒΥΣΣΙΝΟ ΣΙΡΟΠΙ

Μάθε πώς να φτιάξεις...ΚΕΡΑΣΙ Ή ΒΥΣΣΙΝΟ ΣΙΡΟΠΙ

Όπου ακούς πολλά κεράσια....πάρτα και φτιάξε ό,τι τραβάει η όρεξή σου!!!

Η διατροφική τους αξία είναι μεγάλη και επιπλέον υπερτερούν των περισσότερων φρούτων και λαχανικών ως προς την περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά. Συμβάλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου διότι αποτελούν σημαντική πηγή φυτικών ινών...είναι πλούσια σε βιταμίνη C και σημαντικές μελέτες έχουν δείξει πως καταπολεμούν τις φλεγμονές, μειώνουν το ουρικό οξύ και δρουν κατά της αρθρίτιδας και των όγκων...


θα χρειαστούμε:
1 κιλό κεράσια ή βύσσινα
3 φλ. τσαγιού νερό
2 κ. γλυκού χυμό λεμονιού
1 φλ. πηκτίνη μήλου
ζάχαρη ( 4 κουτ. σούπας για ένα φλ. τσαγιού χυμό)

διαδικασία: 
Πλένουμε καλά τα κεράσια/βύσσινα και αφαιρούμε το κοτσάνι τους. Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με τα 3 φλ. τσαγιού νερό να βράσουν για 30΄περίπου. Στη συνέχεια η  διαδικασία είναι ίδια ακριβώς με το σιρόπι φράουλας. 

Γαρνίρουμε παγωτά, γλυκά και γιαούρτι με δημητριακά και ξηρούς καρπούς.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου