menu

Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΥΣΣΙΝΟ Ή ΚΕΡΑΣΙ (1)

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΥΣΣΙΝΟ Ή ΚΕΡΑΣΙ (1)

Αγαπημένη καλοκαιρινή μαρμελάδα!!!!

Αφού φτιάξαμε με τα βύσσινα, γλυκό του κουταλιού (βλ. εδώ) και γευστικότατο σιροπάκι (βλ. εδώ) ήρθε η ώρα της μαρμελάδας. Ο συνηθέστερος τρόπος είναι να βγάλουμε τα κουκούτσια με μία φουρκέτα (βλ. εδώ) ή με το ειδικό μηχάνημα....κάτι που ίσως να είναι βαρετό για κάποιους...υπάρχει κι άλλος τρόπος για να βγουν πιο εύκολα τα κουκούτσια, ο οποίος δίνει στη μαρμελάδα μια λεία υφή και αυτόν σας παρουσιάζουμε παρακάτω..





θα χρειαστούμε:
1 κιλό βύσσινα/κεράσια
ζάχαρη (η αναλογία είναι 2 φλ. τσαγιού φρούτο προς 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη)
χυμό από 1 λεμόνι
1/2 φλ. τσαγιού νερό


διαδικασία
Πλένουμε καλά τα βύσσινα/κεράσια και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους. Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με το νερό να βράσουν για 10 λεπτά. Αφού κρυώσουν, τα αδειάζουμε σε ένα τρυπητό σκεύος και από κάτω τοποθετούμε μία λεκάνη. Πιέζουμε/ζουλάμε καλά  με τα χέρια να βγει η σάρκα τους και ο χυμός τους.


Στο τρυπητό σκεύος θα μείνουν τα κουκούτσια και η φλούδα τους , τα οποία δεν τα πετάμε....φτιάχνουμε ένα θεσπέσιο λικεράκι!!!

Μετράμε με φλυτζάνι το περιεχόμενο που συλλέξαμε στη λεκάνη και σε αναλογία 2 φλ. τσαγιού φρούτο προς 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη τα βάζουμε να βράσουν σε μία πλατιά κατσαρόλα έως ότου δέσει η μαρμελάδα. Ξαφρίζουμε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια και μόλις δέσει η μαρμελάδα ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και μετά από 2-3 βράσεις αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και αποθηκεύουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα καυτά βαζάκια και σφραγίζουμε με τα καπάκια τους. Αναποδογυρίζουμε τα βάζα και μόλις κρυώσουν τα αποθηκεύουμε σε σκοτεινό μέρος.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου