menu

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ...ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ...ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ 

Γευστικότατο ορεκτικό που μυρίζει καλοκαιράκι!!!

Αν μαγειρέψατε κολοκυθάκια και δεν ξέρετε τι να κάνετε με  την ψίχα τους , αξιοποιήστε την!!! Φτιάξτε μια ωραία πιτούλα εύκολη και γρήγορη...χωρίς φύλλο!!!


θα χρειαστούμε:
ψίχα από 10 μέτρια κολοκυθάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1/2 ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
3 αυγά
250 γρ. φέτα (τυρί) ή σπιτική μυζήθρα
1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
2 κ. γλυκού μπέικιν
1/4 φλ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
λίγα κλωνάρια μαϊντανού
λίγο δυόσμο ξερό ή φύλλα φρέσκου
αλάτι
πιπέρι μαύρο
πιπέρι κόκκινο
αλεύρι χωριάτικο ( κίτρινο)

διαδικασία:

Τρίβουμε την ψίχα στον τρίφτη και αν μας δυσκολεύει αυτό, τη βάζουμε στο μούλτι χωρίς να την πολτοποιήσουμε... δίνουμε 2 στροφές ώστε να κομματιαστεί.Αλατίζουμε το κολοκύθι και το αφήνουμε σε σουρωτήρι να βγάλει όλα τα υγρά του πιέζοντάς το με τα χέρια. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ  εκτός από το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι για να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Προσθέτουμε αλεύρι τόσο όσο να μην έχουμε αρύ μίγμα.

Στη συνέχεια στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί Νο 28 και ρίχνουμε το μίγμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αέρα για 35-40 λεπτά. Σερβίρεται και ζεστή και κρύα.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου