menu

Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013

ΦΑΣΟΛΙΑ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ

Φασόλια γίγαντες γιαχνί

Ένα απλό και υγιεινό πιάτο που σερβίρεται τόσο ως πρώτο πιάτο όσο και ως μεζές.


θα χρειαστούμε για 4-5 μερίδες:
500 γρ γίγαντες
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
1 φλυτζ τσ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
500 γρ ώριμες ντομάτες τριμμένες ή 1 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας
1 κ. σούπας πελτέ ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
1 καυτερή πιπεριά σε κομματάκια
αλάτι
μαύρο πιπέρι
1 ποτήρι ζεστό νερό
1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

διαδικασία

Μουσκεύουμε τους γίγαντες σε κρύο νερό για 12 ώρες. Τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με αρκετό κρύο νερό ώστε να σκεπαστούν. Σιγοβράζουμε έως ότου σχεδόν μαλακώσουν. Ρίχνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και έπειτα τα κρεμμύδια με την πιπεριά. Τα αχνίζουμε λίγο να μαραθούν και μετά προσθέτουμε και το σκόρδο. Αφήνουμε λίγο και το σκόρδο να μαραθεί και ρίχνουμε την ντομάτα, το νερό και αλατοπιπερώνουμε. Αφού πάρει 2-3 βράσεις η σάλτσα, στραγγίζουμε τα φασόλια και τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα. Σκεπάζουμε και βράζουμε ώσπου να μείνει το φαγητό σχεδόν με το λαδάκι. Τέλος, σβήνουμε και ρίχνουμε το μαϊντανό.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου