Δευτέρα, 6 Μαΐου 2013

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ Ή ΑΡΝΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

Κατσικάκι ή αρνάκι φρικασέ με αυγολέμονο
'Ενα υπέροχο, ανοιξιάτικο, φαγητό που τιμάται κυρίως την περίοδο του Πάσχα.



θα χρειαστούμε:
1 1/2 κιλό κατσικάκι ή αρνάκι σε μερίδες (κατά προτίμηση σπάλα)
1 κιλό μαρούλια χοντροκομμένα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια χοντροκομμένα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζ τσ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουτ σ. αλεύρι
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι
μαυροπίπερο
2 φλυτζ τσ ζεστό νερό

για το αυγολέμονο:
2 αυγά
χυμό από 2 λεμόνια
λίγο ζωμό από το φαγητό



διαδικασία

Πλένουμε καλά τα μαρούλια και τα φρέσκα κρεμμύδια και τα χοντροκόβουμε. Τα βουτάμε σε νερό που έχουμε βράσει για 1-2 λεπτά και τα στραγγίζουμε καλά.
Ετοιμάζουμε το κρέας. Το καθαρίζουμε, το πλένουμε καλά και το βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό. Ζεματάμε να πάρει 2-3 βράσεις. Έπειτα, το σουρώνουμε και ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι. Βάζουμε μέσα το κρέας για να πάρει χρώμα από τη μια μεριά. Μόλις πάρει λίγο χρώμα, το γυρίζουμε από την άλλη μαζί με το ξερό κρεμμύδι. Αφήνουμε λίγο το κρεμμύδι να μαραθεί και μετά πασπαλίζουμε το αλεύρι πάνω στο κρέας φροντίζοντας να έχει πάει παντού.
Ρίχνουμε το ζεστό νερό μέσα και το ανακατεύουμε λίγο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά περίπου ή ώσπου να μισομαλακώσει το κρέας. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τα μαρούλια τα ζεματισμένα και το μισό άνηθο και μαϊντανό. Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν τα μαρούλια περίπου 20 λεπτά και τέλος, ρίχνουμε τα υπόλοιπα μυρωδικά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Το φαγητό μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου