menu

Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013

ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΤΟΥΡΣΙ

ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΤΟΥΡΣΙ

  Η torshi λέξη προέρχεται από την περσική λέξη torsh, που σημαίνει «ξινή». πηγή: wikipedia

Η ποικιλία των τουρσιών είναι μεγάλη....για την ώρα επιλέξαμε τις γεμιστές πιπεριές με βάση το λάχανο...καλό είναι να χρησιμοποιήσετε μικρού μεγέθους πιπεριές γιατί είναι πιο ευπαρουσιάστες...
Συγκαταλέγεται στους ουζομεζέδες και συνδυάζεται τέλεια με τα όσπρια.


θα χρειαστούμε:
πιπεριές πράσινες για γεμιστά
λάχανο
καρότα
σέλινο
πιπεριά φλωρίνης
άλμη για τουρσί
σκόρδο (προαιρετικά)
κόκκους από μαύρο πιπέρι


διαδικασία:
Ψιλοκόβουμε το λάχανο, τα καρότα, το σέλινο και την πιπεριά φλωρίνης και
τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι. Αλατίζουμε και τ' αφήνουμε να βγάλουν όλα τα υγρά τους και να μαλακώσουν λίγο. Στο
μεταξύ πλένουμε τις πιπεριές, ανοίγουμε το καπάκι τους (δεν το αφαιρούμε) και καθαρίζουμε τους σπόρους. Γεμίζουμε τις πιπεριές με τα λαχανικά και τις τοποθετούμε σε γυάλινο βάζο με καπάκι. Βάζουμε και το σκόρδο με τους κόκκους πιπεριού. Ετοιμάζουμε την άλμη και γεμίζουμε το βάζο. Προσέχουμε να καλυφθούν όλες οι πιπεριές με την άλμη. Σφραγίζουμε με το καπάκι του βάζου, αφού πρώτα το έχουμε ζεματίσει σε βραστό νερό για να σιγουρευτούμε πως θα κλείσει σωστά και γυρίζουμε ανάποδα το βάζο. Αφού κρυώσει το βάζο το ξαναγυρίζουμε και τ' αφήνουμε σε σκιερό μέρος για 1 μήνα περίπου για να ωριμάσει και να γίνει .... ΤΟΥΡΣΙ.


και κάτι...ακόμη
Αφού ανοιχτεί το βάζο πρέπει να το διατηρήσετε στο ψυγείο.
Άν έχει πολύ ζέστη ο χρόνος που θέλει για να ωριμάσει το τουρσί είναι λιγότερος από 1 μήνα.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
 












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου