Παρασκευή, 3 Μαΐου 2013

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΑΝΩΜΑΛΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

Σοκολατάκια ανώμαλα νηστίσιμα

Απίθανα σπιτικά υγιεινά σοκολατάκια , εύκολα στην παρασκευή τους και ιδανικά για τις περιόδους νηστείας!!!


θα χρειαστούμε:
(για 60 τεμ. περίπου)
500 γρ. κουβερτούρα
750 γρ. αμύγδαλα ωμά
1/2 κ. γλυκού ζάχαρη
1 κ. σούπας νερό

διαδικασία:

Καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε στο τέλος τη ζάχαρη με το νερό για να καραμελώσουν. Ανακατεύουμε καλά με μία ξύλινη κουτάλα και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα.


Ανακατεύουμε καλά έως ότου καλυφθούν όλα τα αμύγδαλα με την σοκολάτα και με τη βοήθεια ενός κουταλιού παίρνουμε ποσότητα από το μίγμα και την ακουμπάμε σε λαδόκολλα. Έτσι σχηματίζονται σοκολατάκια σε ανώμαλο σχήμα.


 Τ΄αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και για πιο γρήγορα στο ψυγείο. Αν θέλουμε τα τυλίγουμε σε κομμάτια αλουμινόχαρτου.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου