menu

Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013

ΛΙΚΕΡ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

ΛΙΚΕΡ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

Υπέροχο καλοκαιρινό λικεράκι με δροσερή και ελαφριά γεύση....στην υγειά σας!!!


θα χρειαστούμε:
1 κιλό φράουλες
1 κιλό ζάχαρη
4 φλ. τσαγιού ούζο ή τσίπουρο
4 κ. σούπας γρεναδίνη
1 ξυλάκι κανέλας

διαδικασία:
Πλένουμε καλά τις φράουλες και
αφαιρούμε το κοτσάνι τους. Τις κόβουμε στη μέση και τις βάζουμε σε ένα γυάλινο βάζο. Ρίχνουμε το ούζο ή τσίπουρο, κλείνουμε με το καπάκι και το αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες. Την επόμενη μέρα προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αφήνουμε για άλλες 24 ώρες στο ψυγείο , ανακινώντας πού και πού για να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Φιλτράρουμε το λικέρ σε σουρωτήρι (καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε και τούλι) , προσθέτουμε τη γρεναδίνη και το αποθηκεύουμε σε γυάλινο μπουκάλι ή σε καράφα. Βάζουμε και το ξυλάκι κανέλας για να δώσει το δικό της άρωμα και διατηρούμε το λικέρ σε μέρος σκοτεινό και δροσερό.



και κάτι...ακόμη
Η κατανάλωση του λικέρ θα πρέπει να γίνει εντός ενός έτους περίπου διότι μετά από αυτό το διάστημα αλλοιώνεται η γεύση του.

ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου