menu

Κυριακή, 26 Μαΐου 2013

ΣΤΑΦΙΔΟΚΟΥΛΟΥΡΑ

Σταφιδοκούλουρα
Σούπερ σταφιδοκούλουρα, υγιεινή, γευστική συντροφιά για τα πρωινά μας.


θα χρειαστούμε για 30 κομμάτια:
150 γρ ζάχαρη
80 γρ ελαιόλαδο
1 μεγάλο αυγό
400 γρ φρέσκο γάλα
250 γρ ολικής αλέσεως
350 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακ. ξηρή μαγιά
1 κουτ γλ αλάτι
250 γρ σταφίδες μαύρες και ξανθές ανάμεικτες
σουσάμι (για το πασπάλισμα)


διαδικασία
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αυγό και
το λάδι με το σύρμα. Έπειτα, προσθέτουμε το αλάτι και το γάλα και  ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Σε άλλο μπολ έχουμε βάλει τα αλεύρια, τις σταφίδες και τη μαγιά ανακατεμένα και μετά τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα του γάλακτος. Ζυμώνουμε προσπαθώντας να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο μπολ, το σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. Αλευρώνουμε λίγο τον πάγκο εργασίας και χωρίζουμε τη ζύμη σε 30 μπαλάκια. Πλάθουμε με χέρια αλευρωμένα (για να μην κολλήσει η ζύμη στα χέρια μας) σε ό,τι σχήμα θέλουμε (είτε σαν κουλουράκι, είτε σα σταφιδόψωμο).
Τα στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε 10-15 λεπτά να φουσκώσουν λίγο. Τα αλείφουμε με λίγο νερό χρησιμοποιώντας το πινέλο και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 με αντιστάσεις για 20 λεπτά.


και.. κάτι ακόμα
αφού κρυώσουν, μπορούμε να τα φυλάξουμε σε σακούλες τροφίμων στην κατάψυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου