menu

Κυριακή, 26 Μαΐου 2013

Μάθε πώς να...φτιάξεις ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

Μάθε πώς να...φτιάξεις ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

Απολαυστική σάλτσα με πρωταγωνίστρια την αγαπημένη σε όλους φράουλα!!!

Στολίζει ιδανικά ποικιλία γλυκών (παγωτά, κρέπες, τσιζκέικ κ.α.)  και προσδίδει γλυκόξινη γεύση σε κρεατικά ή πουλερικά μαγειρεμένα σε κόκκινη σάλτσα...





θα χρειαστούμε:
1 κιλό φράουλες
100 γρ. ζάχαρη
2 κ. σούπας χυμό λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλας

διαδικασία:
Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες και αφαιρούμε το κοτσάνι τους. Τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι και τις βράζουμε με τη ζάχαρη και το ξυλάκι κανέλας σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις δέσει η σάλτσα ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και είναι έτοιμη για να χρήση.




και κάτι...ακόμη
Μπορούμε να την αποθηκεύσουμε σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα και να τα φυλάξουμε για αρκετό καιρό...

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου