menu

Τρίτη, 21 Μαΐου 2013

ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΜΕ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

Κανταΐφι με λάδι και καρύδια

Παραδοσιακή συνταγή σε μία υγιεινή βερσιόν!!!


θα χρειαστούμε για 25 μεγάλα κομμάτια:
500 γρ κανταΐφι
1 φλυτζ τσ ηλιέλαιο για το πασπάλισμα

για τη γέμιση:
250 γρ καρύδια χοντροκομμένα
2 φρυγανιές τριμμένες
1 κουτ γλ κανέλα σε σκόνη
1 κουτ γλ ξύσμα λεμονιού
2 κουτ σ κονιάκ
2 κουτ σ. ζάχαρη

για το σιρόπι:
3 1/2 φλυτζ τσ ζάχαρη
2 1/2 φλυτζ τσ νερό
1/2 φλυτζ τσ γλυκόζη
1/2 λεμόνι

διαδικασία

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα υλικά της γέμισης. Απλώνουμε το κανταΐφι στον πάγκο εργασίας μας και το σκεπάζουμε με μια υγρή πετσέτα ώστε να μη μας ξεραθεί. Ξάνουμε το κανταΐφι και το χωρίζουμε σε 25 μέρη, έτσι ώστε να σχηματιστούν μακρόστενες λωρίδες. Βάζουμε στην άκρη κάθε λωρίδας μια κουταλιά από το μείγμα της γέμισης και το τυλίγουμε απαλά σε ρολό. Τα αραδιάζουμε στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο. Με ένα πινέλο ραντίζουμε κάθε κομμάτι με ηλιέλαιο και έπειτα με ελάχιστο νερό τα υγραίνουμε. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 180 και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 35-40 λεπτά ή ώσπου να φέρουν ένα ωραίο ρόδινο χρώμα.
Το αφήνουμε να κρυώσει, βράζουμε τα υλικά του σιροπιού 6-7 λεπτά και όπως είναι ζεστό το σιρόπι με μια κουτάλα ρίχνουμε σε κάθε κομμάτι λίγο-λίγο το σιρόπι. Το αφήνουμε για αρκετές ώρες έως ότου ρουφήξει το σιρόπι.

και.. κάτι ακόμα
Αν θέλουμε να είναι τραγανό το κανταΐφι δεν το σκεπάζουμε, αφού το σιροπιάσουμε.

ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου