menu

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013

ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

Μαριναρισμένες χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο με πατάτες



θα χρειαστούμε:
3 χοιρινές μπριζόλες
1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
αλάτι
πιπέρι
1 ποτήρι νερό

(για τη μαρινάδα)
1 φλυτζ τσ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουτ σούπας μουστάρδα
1 ξερό κρεμμύδι σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
1 πράσινη καυτερή πιπεριά σε κομματάκια
1 κουτ γλ ξερό θυμάρι
1/4 κουτ γλ, γλυκιά πάπρικα
2 κουτ σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι



διαδικασία
Πλένουμε τις μπριζόλες και
τις στραγγίζουμε καλά. Βάζουμε τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε μέσα τις μπριζόλες, σκεπάζουμε καλά το μπολ και το αφήνουμε όλη νύχτα στο ψυγείο. 1 ώρα πριν τις ψήσουμε, βγάζουμε τις μπριζόλες από το ψυγείο και τις αλατίζουμε. Έπειτα τις βάζουμε στο ταψί μαζί με τις πατάτες, αφαιρούμε από τη μαρινάδα τα κρεμμύδια και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά της μαρινάδας πάνω στις μπριζόλες. Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και ρίχνουμε το νερό. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 180-200 με αντιστάσεις "πάνω κάτω" και ψήνουμε για 1 ώρα. 15 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, γυρνάμε το διακόπτη σε "αέρα" για να φέρει το φαγητό μας ωραίο, ρόδινο χρώμα.


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου