menu

Σάββατο, 18 Μαΐου 2013

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

Σούπερ καλοκαιρινή και αγαπημένη συνταγή!!!


θα χρειαστούμε:
10 μέτρια κολοκυθάκια
3/4 φλ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/4 κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλ τσαγιού ρύζι νυχάκι
αλάτι
πιπέρι μαύρο
άνιθο
μαϊντανό


(για το αυγολέμονο)
 1 αυγό
χυμό από 1 λεμόνι*
ζωμό (από το φαγητό)

διαδικασία:

Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια και ξύνουμε το εξωτερικό τους με ένα μαχαίρι. Κόβουμε τις άκρες τους και δεν τις πετάμε αλλά τις χρησιμοποιούμε για καπάκια. Με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε το εσωτερικό τους και δεν το πετάμε. Μπορούμε να φτιάξουμε κολοκυθοκεφτέδες ή κολοκυθόπιτα  χωρίς φύλλο.


Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε μία κατσαρόλα μαραίνουμε το κρεμμύδι με ελάχιστο νερό και προσθέτουμε τον κιμά. Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα , σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τον κιμά να βράσει με τα υγρά του για 10΄ και έπειτα προσθέτουμε το ρύζι, τα μυρωδικά και το λάδι. Ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε λίγο νερό τόσο όσο να καλύπτει το μίγμα και αφού πάρει βράση αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.


 Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και τα αραδιάζουμε σε πλατιά κατσαρόλα , τα μισοκαλύπτουμε με νερό, ρίχνουμε λίγο λάδι , αλάτι και πιπέρι και τ' αφήνουμε να βράσουν έως ότου ψηθούν.



Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο το περιχύνουμε στα κολοκυθάκια και σερβίρουμε...



                                                                     ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου