menu

Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013

ΡΥΖΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΡΥΖΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Ιδανικός συνδυασμός τριών ειδών ρυζιού...με ποικιλία λαχανικών...δίνει ξεχωριστό άρωμα...αφήνει μία ιδιαίτερη γεύση σε κάθε ουρανίσκο...ακόμη και στον πιο απαιτητικό!!!
Άγριο ρύζι, μπασμάτι και parbolled , πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και πληθώρα βιταμινών , που με τη συνοδεία των λαχανικών χαρίζουν ένα υγιεινό πιάτο γεμάτο με θρεπτικές ουσίες...


θα χρειαστούμε:
(για 4 άτομα)
1/3 φλ. τσαγιού ρύζι μπασμάτι
1/3 φλ. τσαγιού ρύζι άγριο
1/3 φλ. τσαγιού ρύζι parbolled
1 φλ. τσαγιού αρακά (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
1 κολοκυθάκι
2 καρότα 
1 μελιτζάνα μέτρια
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη (Φλωρίνης)
1 κ. γλυκού κάρυ
1/2 φλ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 φλ. νερό ή ζωμό λαχανικών 
αλάτι
πιπέρι μαύρο
1 κ. σούπας βούτυρο αγελαδινό (προαιρετικά)


διαδικασία:
Βράζουμε τον αρακά μαζί με τα καρότα και
τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι. Κόβουμε τα καρότα σε ράβδους. Κόβουμε την μελιτζάνα, το κολοκύθι και τις πιπεριές σε κύβους και τις σοτάρουμε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή σε wok (γουόκ) με ελάχιστο λάδι μέχρι να πάρουν ένα διάφανο χρώμα. Έπειτα, ρίχνουμε και το ρύζι (και τα 3 είδη μαζί). Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το νερό (ή ζωμό) με το λάδι. Μόλις πάρει βράση αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το κάρυ και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Βράζουμε με κλειστό καπάκι και μόλις το ρύζι "ρουφήξει" τα υγρά, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και  ρίχνουμε τον αρακά με το καρότο . Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Συνοδεύει  κρεατικά , πουλερικά, ψάρια και θαλασσινά...



και κάτι...ακόμη
Αν χρησιμοποιήσουμε νερό αντί για ζωμό προσθέτουμε στο τέλος 1 κ. σούπας βούτυρο αγελαδινό για να δώσει στο ρύζι έξτρα γεύση και άρωμα.


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου