menu

Σάββατο, 11 Μαΐου 2013

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

Ραβανί με αμύγδαλα
Ένα υπέροχο γλυκό που σερβίρεται σε κάθε εποχή και αφήνει..εποχή!!!


θα χρειαστούμε:
1 φλυτζ τσ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουτ γλ κοφτά μπέικιν πάουντερ
1 φλυτζ τσ σιμιγδάλι ψιλό
1/2 φλυτζ τσ ηλιέλαιο
1 φλυτζ τσ ζάχαρη
3 κρόκους αυγών
ξύσμα 1 λεμονιού
1 φλυτζ τσ φρέσκο γάλα
3 ασπράδια αυγών
1/2 φλυτζ τσ αμύγδαλα ωμά, ασπρισμένα, ψιλοκομμένα


για το σιρόπι:
1 1/2 φλυτζ τσ ζάχαρη
2 1/2 φλυτζ τσ νερό
1/2 λεμόνι


διαδικασία

Χτυπάμε το λάδι μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί και έπειτα ρίχνουμε τους κρόκους αυγών. Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε και το ξύσμα λεμονιού και κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε συγχρόνως ενώ εναλλάξ ρίχνουμε μια το γάλα και μια το αλεύρι μέχρι να τελειώσουν. Χτυπάμε τα ασπράδια με ελάχιστο αλάτι σε μαρέγκα και τα ανακατεύουμε ελαφρά μέσα στο μείγμα. Λαδώνουμε το ταψί (26 εκ) και αδειάζουμε το μείγμα μέσα. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε περίπου 40-45 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και περιχύνουμε με προσοχή πάνω στο ραβανί. Το σιρόπι μας θα είναι ζεστό, ενώ το ραβανί, χλιαρό.
Σερβίρεται προαιρετικά με σαντιγύ ή παγωτό καϊμάκι.

ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου