menu

Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013

ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

Για τα υλικά της ζύμης βλέπε εδώ.

θα χρειαστούμε:
Λουκάνικα Φρανκφούρτης



διαδικασία:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό , λίγο λάδι, αλάτι και ρίγανη και μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε τα λουκάνικα . Τ΄αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτά και τα βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα. Αν είναι το μεγάλο μέγεθος τα κόβουμε σε δύο ή σε τρία ίσα μέρη , ανάλογα με το πόσα πιτάκια θα φτιάξουμε.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ή 6 μπάλες (αναλόγως το μέγεθος που θέλουμε να έχουν τα λουκανοπιτάκια) και κάθε ανοίγουμε κάθε μπάλα με τη βοήθεια ενός πλάστη σε στρογγυλό σχήμα.



 Χωρίζουμε τον κύκλο σε 8 τρίγωνα...


Τοποθετούμε το λουκάνικο στο τρίγωνο...


...και το τυλίγουμε σαν κρουασάν


Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα , τα αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε προαιρετικά με σουσάμι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις για 20΄-25΄.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου