menu

Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013

Μάθε πώς να φτιάξεις...ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Μάθε πώς να φτιάξεις...ΓΙΑΟΥΡΤΙ 
                                                      από τα χεράκια σου!!!

    Αν έχει λήξει το γάλα σας μην το πετάξετε , αλλά κάντε το γιαούρτι ή μυζήθρα!!




Μια παραδοσιακή συνταγή από τη γιαγιά μας με 2 μόνο υλικά. Έτσι όπως το έφτιαχναν οι παλιοί , χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα.

θα χρειαστούμε 
1 λίτρο γάλα και 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι, (αυτό με την πέτσα).

διαδικασία

Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρει ζεσταθεί καλά , αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Σ΄ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι και το αραιώνουμε με λίγο γάλα ( από την κατσαρόλα). Αφήνουμε το γάλα να κρυώσει τόσο όσο να αντέχει το μικρό μας δάχτυλο για 10 δευτερόλεπτα.  Ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά  με μία ξύλινη κουτάλα προς μία κατεύθυνση. Αδειάζουμε αμέσως το μείγμα σε πήλινο ή γυάλινο σκεύος κατά προτίμηση με καπάκι, το σκεπάζουμε με μία κουβέρτα και δεν το μετακινούμε έως ότου πήξει.Αφού πήξει λοιπόν το φυλάσσουμε στο ψυγείο και κανονίζουμε να κρατήσουμε 2 κουτ. της σούπας μαγιά για την επόμενη φορά.

και κάτι...ακόμη
Για να γίνει το γιαούρτι στραγγιστό βάλτε το σε ένα τουλουπάνι (βαμβακερή πετσέτα) και αφήστε το να βγάλει όλα τα υγρά του.
Αν δεν σας πετύχει το γιαούρτι , μην απογοητεύεστε γιατί υπάρχει λύση. Το αδειάζουμε στην κατσαρόλα, το βάζουμε να βράσει για 10 λεπτά και έχουμε έτοιμη τη μυζήθρα μας!!!

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου