menu

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ

Γιουβαρλάκια

Υπέροχη σούπα, τα αγαπημένα γιουβαρλάκια. Η λέξη γιουβαρλάκια, προέρχεται από την τουρκική λέξη yuvarlak που σημαίνει "στρογγυλός". Ο λόγος, προφανής..



θα χρειαστούμε για τα υλικά του κιμά:
500 γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
μισό ματσάκι μαϊντανό
1/2 φλ ρύζι γλασέ
1 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

για τη σούπα:
2 καρότα σε ροδέλες
2 κουτ. σούπας ρύζι
8 φλυτζ τσ νερό 
άνηθος
1/4 φλ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

για το αυγολέμονο:
1 αυγό
1-2 λεμόνια


διαδικασία
Βάζουμε σε ένα μπολ τα υλικά του κιμά και τα ζυμώνουμε. Το κλείνουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα ώστε να ενωθούν οι γεύσεις και να σφίξει το μείγμα. Πλάθουμε στο μέγεθος που προτιμούμε μπαλίτσες και βάζουμε το νερό στην κατσαρόλα. Μόλις βράσει, προσθέτουμε τα καρότα, το λάδι, αλάτι και πιπέρι. Αφού πάρει μια-δυο βράσεις, ρίχνουμε και τα γιουβαρλάκια.
Βράζουμε για 15 λεπτά τα γιουβαρλάκια, ανακατεύουμε 1-2 φορές και έπειτα ρίχνουμε και το ρύζι. Βράζουμε και το ρύζι άλλα 15 λεπτά. Τέλος, ρίχνουμε και τον άνηθο. 
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο και είναι έτοιμο.


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου