menu

Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Ένα πιάτο υψηλής θρεπτικής αξίας διότι περιέχει πρωτεΐνες, βιταμίνες , φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες. Ένα πιάτο ιδανικό για περιόδους νηστείας, καθώς αναπληρώνονται  τα θρεπτικά στοιχεία που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας μέσω των συστατικών του πιάτου μας.



θα χρειαστούμε:
1/2 φλ. τσαγιού κριθαράκι
1/2 φλ. τσαγιού πλιγούρι
3 φλ. τσαγιού νερό
4 μεγάλα μανιτάρια πόρτο μπέλο
1 πράσινη πιπεριά
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1/2 κ. γλυκού κάρυ
1/2 κ. γλυκού κόκκινο πιπέρι
1 κ. σούπας σάλτσα πιπεριάς
1/3 φλ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι μαύρο
ρίγανη
3 κλωνάρια μαΐντανού

διαδικασία:

 Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο νερό και αχνίζουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και την πιπεριά. Μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε τη σάλτσα πιπεριάς και το κόκκινο πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρώς. Στη συνέχεια ρίχνουμε το λάδι και το κριθαράκι μαζί με το πλιγούρι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τον μαϊντανό, το κάρυ και το νερό. Αλατοπιπερώνουμε και αφού πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και τ΄αφήνουμε σκεπασμένο να ψηθεί ώσπου να πιει τα υγρά του. Τέλος προσθέτουμε τη ρίγανη και σερβίρουμε.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου