menu

Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013

Μάθε πως να φτιάξεις...ΠΟΠ ΚΟΡΝ

    Μάθε πως να φτιάξεις...ΠΟΠ ΚΟΡΝ

Το συναντάμε με διάφορες ονομασίες, αλλά όπως και να το πούμε η γεύση του δεν αλλάζει.


Ναι , μην το κοροϊδεύετε, υπάρχουν κάποιοι που δε γνωρίζουν τον τρόπο να φτιάξουν ποπ κορν. Είναι το πιο υγιεινό σνακ με ελάχιστες θερμίδες. Προκαλεί κορεσμό και  είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, σίδηρο κ.α.. Για το ψήσιμο προτείνουμε ελαιόλαδο αντί βουτύρου διότι το δεύτερο προσθέτει θερμίδες!!!

θα χρειαστούμε:
καλαμπόκι
ελαιόλαδο
αλάτι
κόκκινο γλυκό πιπέρι (πάπρικα)

διαδικασία:

Η ποσότητα των υλικών εξαρτάται από σας. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λάδι ίσα ίσα να καλύψει τον πάτο και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Ρίχνουμε καλαμπόκι τόσο όσο να καλυφθεί καλά ο πάτος και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Αμέσως ρίχνουμε αλάτι ( πάντα με μέτρο) και λίγη πάπρικα.


Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι. Μόλις αρχίζει να σκάει το καλαμπόκι ( το καταλαβαίνουμε από τον ιδιαίτερο θόρυβο που κάνει) χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και ανακινούμε αρκετές φορές την κατσαρόλα. Όταν σταματήσει ο θόρυβος καταλαβαίνουμε πως τα ποπ κορν είναι έτοιμα.

και κάτι...ακόμη
Το αλάτι και το πιπέρι τα βάζουμε στην αρχή και όχι στο τέλος για να πάρουν καλύτερη γεύση τα ποπ κορν.
Το κλασικό ποπ κορν γίνεται χωρίς την προσθήκη της πάπρικας.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου