menu

Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013

ΚΑΡΙΟΚΕΣ ΜΙΝΙ....ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ

ΚΑΡΙΟΚΕΣ ΜΙΝΙ....ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ

Απλά ...υπέροχες!!!



θα χρειαστούμε: 
(για 45 τεμάχια)
1 κούπα νερό
250 γρ. ηλιέλαιο
5 κ.σούπας κακάο
1 βανίλια
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη (230 γρ. περίπου)
1 1/2 πακέτο πτι-μπερ
500 γρ. φρυγανιά τριμμένη
2 φλ. καρύδι χοντροαλεσμένο
1 σφηνάκι λικέρ σπιτικό (ό,τι σας βρίσκεται)
500 γρ. κουβερτούρα


διαδικασία:

Ζεσταίνουμε το νερό,διαλύουμε μέσα τη ζάχαρη και προσθέτουμε το ηλιέλαιο.
Αλέθουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα μπωλ μαζί με τη φρυγανιά , κακάο, καρύδια και βανίλια.Αφού κρυώσει το μίγμα (νερό,ζάχαρη,λάδι) , το ρίχνουμε στο μπολ με τα στερεά υλικά και προσθέτουμε και το λικέρ.
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά έως ότου ομογενοποιηθεί το μίγμα και χωρίζουμε το μίγμα σε 3 κομμάτια , τα πλάθουμε σε ρολά και τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη. Τοποθετούμε τα ρολά στο ψυγείο για 3 ώρες ή στην κατάψυξη για 1 1/2 ώρα περίπου.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Βγάζουμε τα ρολά από το ψυγείο και τα κόβουμε σε φέτες 2-3εκ. τις βουτάμε μία μία στη λιωμένη κουβερτούρα και τις τοποθετούμε σε λαδόκολλα στρωμένη σε ταψί. Μόλις σταθεροποιηθεί η σοκολάτα τυλίγουμε τις καριόκες με κομμάτια αλουμινόχαρτου και τις φυλάσσουμε στο ψυγείο.

και κάτι....ακόμη
Για τους φαν των αποξηραμένων φρούτων αντικαθιστούμε το 1 φλ. καρύδι με φρούτο της αρεσκείας σας.


















2 σχόλια:

  1. τις εκανα αλλα απογοητευτηκα!η φρυγανια 500 γρ ηταν υπερβολικη,το κονιακ πολυ λιγο κ προσθεσα παραπανω,δεν μπορουσες να τα πλασεις γιατι ηταν στεγνο το μιγμα κ προσθεσα αρκετο νερο κ το καρυδι αυτη η ποσοτητα ηταν ελαχιστη!ετρωγες την καριοκα κ ενιωθες μονο την φρυγανια τιποτα αλλο!δυστυχως!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στέλλα σ΄ευχαριστούμε για το σχόλιό σου, οι αναλογίες είναι αυτές και δεν έχει γίνει λάθος, το μείγμα βγαίνει σφιχτό αλλά εύπλαστο...ειλικρινά δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι μπορεί να πήγε στραβά! ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!

      Διαγραφή