Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013

ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΜΕΛΙ


                        ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΜΕΛΙ

Εξαιρετική συνταγή για υγιεινά και νόστιμα κουλουράκια!!!
Ευχαριστούμε θερμά τη φίλη μας,τη Βάσω, για την υπέροχη συνταγή.... αφού λοιπόν μπόρεσε να         περισώσει κάποια απ' αυτά τα φωτογράφισε και ιδού το αποτέλεσμα....


θα χρειαστούμε:
1κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσες
1/2 φλ. τσαγιού μέλι
χυμός από 3 πορτοκάλια
1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φακ. μπέικιν
1 κ. γλυκού σόδα
2 φλ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
ξύσμα από πορτοκάλι
κανέλα (προαιρετικά)


διαδικασία:

Χτυπάμε με τον αυγοδάρτη τη ζάχαρη και το λάδι και προσθέτουμε σιγά σιγά το μέλι αφού το έχουμε ζεστάνει λίγο σε μπεν μαρί. Σ΄ ένα μπολ αναμιγνύουμε το χυμό πορτοκαλιού και τη σόδα και τα ανακατεύουμε με το μίγμα ζάχαρης. Προσθέτουμε το μπέικιν και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε όλα τα υλικά ελαφρώς. Σ' αυτό το σημείο ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι λίγο λίγο και ανακατεύουμε με τα χέρια έως ότου έχουμε μια μαλακή ζύμη. 
Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και πλάθουμε κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε πάχους περίπου 5 χιλιοστών , τα αραδιάζουμε σε ταψί με στρωμένη λαδόκολλα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 35-40' σε αντίσταση.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!



και κάτι...ακόμη
Δεν πρέπει να ζυμώνουμε για πολύ ώρα τη ζύμη, γιατί θα σκληρύνουν τα κουλουράκια.
Προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Αν θέλουμε να ικανοποιήσουμε τους φαν της σοκολάτας (πιτσιρίκια), μπορούμε αφού ψηθούν και κρυώσουν τα κουλουράκια μας να λιώσουμε λίγη κουβερτούρα σε μπεν μαρί , να βουτήξουμε τη μια τους άκρη και να τα ακουμπήσουμε σε λαδόκολλα για να στεγνώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου