menu

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΣΑΛΑΤΑ... ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΣΑΛΑΤΑ... ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

 Αξίζει να το δοκιμάσετε...




 Μια διαφορετική εκδοχή παντζαροσαλάτας που κρατάει  τη γεύση και το χρώμα του παντζαριού αναλλοίωτα. Επειδή χρειάζεται πολύς χρόνος για να ψηθεί το παντζάρι καλό είναι να το συνδυάσουμε με κάποιο άλλο φαγητό φούρνου ώστε να ψηθούν ταυτόχρονα.

θα χρειαστούμε:
παντζάρια (χωρίς τα φύλλα τους)
κομμάτι λαδόκολλας
ελαιόλαδο
σκόρδο
αλάτι
ξύδι

διαδικασία:

Πλένουμε καλά τα παντζάρια και τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας για να φύγουν όλα τα υγρά. Τα τυλίγουμε σε λαδόκολλα (να μην παίρνουν αέρα) και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 1/2 με   2 ώρες περίπου (αναλόγως το μέγεθός τους).


 Μόλις ψηθούν , καθαρίζουμε τη φλούδα τα κόβουμε σε φέτες (ή ό,τι σχήμα θέλουμε) και σε ένα βαζάκι ανακατεύουμε το λάδι , ξίδι, αλάτι , το ψιλοκομμένο σκόρδο και περιχύνουμε στα παντζάρια.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου