menu

Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ

Σαλιγκάρια στιφάδο με κόκκινο πιπέρι και θυμάρι





θα χρειαστούμε:
1 κιλό σαλιγκάρια
1 κουτ γλ ξερό δυόσμο
1 κουτ γλ ξερή ρίγανη
6 μεγάλα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο σε φετούλες
3/4 φλυτζ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 καυτερή πιπεριά
1 κουτ γλ κόκκινο γλυκό πιπέρι
1 κουτ γλ ξερό θυμάρι
μαύρο πιπέρι
αλάτι


διαδικασία


Αφού έχουμε ήδη προετοιμάσει τα σαλιγκάρια, βάζουμε σε τηγάνι τα κρεμμύδια, το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά, τα αλατίζουμε και έπειτα σκεπάζουμε και σιγοψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε το λάδι, τα σαλιγκάρια (τα μεγάλα τα βγάζουμε από το κέλυφός τους) τα αχνίζουμε
για λίγα λεπτά όλα μαζί και προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι, το θυμάρι και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε μια δυο φορές και είναι έτοιμο.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου