Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013

ΦΑΒΑ ΑΠΟ ΞΕΡΑ ΚΟΥΚΙΑ

ΦΑΒΑ ΑΠΟ ΞΕΡΑ ΚΟΥΚΙΑ 

Σπέσιαλ ορεκτικό....αλλά δυστυχώς κάποιοι δεν μπορούν να το γευτούν λόγω έλλειψης του ενζύμου  G6PD .     


θα χρειαστούμε:
500 γρ. κουκιά (ξερά)
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
3/4 φλ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη

διαδικασία:

Βάζουμε τα κουκιά σε νερό για μία νύχτα να μαλακώσουν και καθαρίζουμε τη φλούδα τους. Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα και γεμίζουμε νερό τόσο ώστε να τα σκεπάζει και λίγο περισσότερο. Βράζουνε σε χαμηλή φωτιά και μόλις αρχίζουν να λιώνουν ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σκόρδο, λάδι, αλάτι και πιπέρι. Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να γίνει πολτός και στο τέλος προσθέτουμε τη ρίγανη. Σερβίρεται και ζεστό και κρύο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου