menu

Σάββατο, 6 Απριλίου 2013

Μάθε πως να...προετοιμάσεις ΤΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ

Μάθε πως να ....προετοιμάσεις 
                         ΤΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ



Βάζουμε τα σαλιγκάρια σε ένα καλαθάκι για 2-3 μέρες και τα ταϊζουμε  με ζυμαρικό ψιλό ή αλεύρι ή πίτουρα.Τα σκεπάζουμε για να μην το βάλουν στα..πόδια, φροντίζουμε όμως να παίρνουν αέρα. Τα ταϊζουμε μία φορά την ημέρα και τα ραντίζουμε με λίγο νερό, ώστε να έχουν υγρασία.
Τα πλένουμε καλά, τα βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και αρχίζουν να περπατάνε.
Όσα δεν περπατάνε, τα τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα. Αν δεν αντιδράσουν, τα πετάμε, γιατί
προφανώς δεν είναι ζωντανά. Έπειτα, στραγγίζουμε το νερό και ρίχνουμε μπόλικο αλάτι. Τα αφήνουμε 5 λεπτά με το αλάτι για να βγάλουν τα σάλια τους. Τα ξεπλένουμε πάρα πολύ καλά και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό. Βράζουμε για 10 λεπτά ενώ συγχρόνως τα ξαφρίζουμε. Αφού περάσουν τα 10 λεπτά, αδειάζουμε το νερό, πλένουμε πάλι τα σαλιγκάρια με άφθονο νερό και τα βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα σε ζεστό νερό. Ρίχνουμε μέσα λίγο κόκκινο γλυκό πιπέρι, λίγη ξερή ρίγανη και λίγο ξερό δυόσμο για να αρωματιστούν. Τα σιγοβράζουμε ώσπου να μαλακώσουν για περίπου 1μιση ώρα. 
Αφού βράσουν, τα σουρώνουμε, πετάμε το νερό και τα σαλιγκάρια μας είναι έτοιμα να τα  μαγειρέψουμε με οποιονδήποτε τρόπο επιθυμούμε, είτε με ρύζι, είτε κριθαρότο που είναι το αγαπημένο μας, είτε στιφάδο, ή ακόμη και  σούπα.

και.. κάτι ακόμα
Αν θέλουμε μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε  και στην κατάψυξή μας μετά το βρασμό τους. Διατηρούνται πολλούς μήνες.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου