menu

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΛΕΜΟΝΑΤΕΣ ΜΕ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ

ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΛΕΜΟΝΑΤΕΣ ΜΕ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ


θα χρειαστούμε:
1 κιλό πατάτες
2 σκελίδες σκόρδο (ολόκληρες)
χυμό από 2 λεμόνια
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
3/4 φλ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
κλωνάρια δενδρολίβανου
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

διαδικασία:

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε χοντρές φέτες και τις βάζουμε σε ένα ταψί. Σ' ένα μπολάκι βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός του δενδρολίβανου και τ΄ανακατεύουμε καλα ώσπου να ενωθούν. Περιχύνουμε στις πατάτες και προσθέτουμε το σκόρδο με τα κλωνάρια δενδρολίβανου. Ανακατεύουμε καλά τις πατάτες, προσθέτουμε λίγο νερό και ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις έως ότου μαλακώσουν οι πατάτες. (περίπου 1 ώρα και κάτι)
 Σερβίρονται  μόνες τους και συνοδεύουν κρέας, πουλερικά , ψάρια και θαλασσινά.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου