menu

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ

Πάστα Φλώρα νηστίσιμη



θα χρειαστούμε (για ταρτιέρα των 25 εκ τα εξής):
500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ ηλιέλαιο
1/2 φλυτζ τσ ζάχαρη
3 κουτ σ. χυμό πορτοκαλιού
1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
3 κουτ σ. κονιάκ

για τη γέμιση:
500γρ μαρμελάδα βερύκοκκο, φράουλα ή πορτοκάλι


διαδικασία

Χτυπάμε τη ζάχαρη και το λάδι με ένα σύρμα και αφού διαλυθεί η ζάχαρη, ανακατεύουμε και τα υπόλοιπα υλικά χωρίς όμως να παραζυμώνουμε. Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα μας, παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και την στρώνουμε μέσα στην ταρτιέρα ώστε να πάει και στα τοιχώματα. Απλώνουμε πάνω στη ζύμη τη μαρμελάδα.Τη ζύμη που κρατήσαμε την πλάθουμε κορδόνια και την απλώνουμε καφασωτά πάνω στην μαρμελάδα.Ψήνουμε στους 180 για 30 λεπτά ή ώσπου να φέρει ένα ωραίο ρόδινο χρώμα, στη μεσαία σχάρα του φούρνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου