menu

Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΚΑΙ ΠΕΛΤΕ ΑΠΟ ΚΡΑΝΑ

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΚΑΙ ΠΕΛΤΕ ΑΠΟ ΚΡΑΝΑ

Μία νηστίσιμη πανδαισία στο πιάτο σας!!!



θα χρειαστούμε:
1 χταπόδι ( 1 κιλό περίπου )
1/2 φλ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
1 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας
2 κ. σούπας πελτέ πιπεριάς
1 κ. σούπας πελτέ από κράνα
2 δαφνόφυλλα
3 κόκκους μπαχάρι
κλωνάρια μαϊντανού
αλάτι
πιπέρι μαύρο
ρίγανη

διαδικασία:

Αν το χταπόδι δεν είναι καθαρισμένο θα πρέπει να το κάνουμε μόνοι μας. Στο πίσω μέρος του έχει έναν "σάκο" και εκεί μέσα βρίσκονται τα εντόσθιά του , τα οποία θα πρέπει να αφαιρεθούν μαζί με τα μάτια και το στόμα του. Το πλένουμε πολύ καλά και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα να βράσει με ελάχιστο νερό. Ίσα ίσα για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας. Αφού πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και κλείνουμε το καπάκι.Θέλει περίπου 1 ώρα για να μαλακώσει. Στη συνέχεια κόβουμε το χταπόδι σε μικρές μπουκιές και ετοιμάζουμε τη σάλτσα.


Σ΄ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι αχνίζουμε το κρεμμυδάκι με ελάχιστο νερό και ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, πιπεριάς, το λάδι, το σκόρδο και τον πελτέ από κράνα.Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και ρίχνουμε τις μπουκιές του χταποδιού. Παίρνει βράση και προσθέτουμε το ζουμί που έβγαλε το χταπόδι.Ρίχνουμε τα δαφνόφυλλα , το μπαχάρι και τα ψιλοκομμένα κλωνάρια μαϊντανού.


Αφήνουμε να βράσει έως ότου δέσει η σάλτσα σε μέτρια φωτιά χωρίς καπάκι. Αλατοπιπερώνουμε και στο τέλος ρίχνουμε τη ρίγανη. Σερβίρουμε με κοφτό μακαρονάκι και....

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!

και κάτι...ακόμη
Έχουμε αναφέρει και σε άλλες συνταγές μας πως ο πελτές από κράνα δίνει μια ξεχωριστή γεύση στις κόκκινες σάλτσες. Αξίζει να το δοκιμάσετε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου