menu

Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ

Για την παρασκευή υγιεινής πίτσας ψηφίζουμε αλεύρι ολικής άλεσης!!! Εσείς;



θα χρειαστούμε:
(για ταψί με διάμετρο 38-40 εκ.)
1 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
30 γρ. φρέσκια μαγιά ή 1 κ. σούπας ξερή
1/2 κ. γλυκού αλάτι
1/2 φλ. τσαγιού νερό χλιαρό ( ίσως χρειαστεί και περισσότερο)
1/4 κ. γλυκού ζάχαρη

διαδικασία:

Σ' ένα μπολ διαλύουμε το 1/2 φλ. τσαγιού νερό με τη μαγιά και τη ζάχαρη και τ'αφήνουμε για 3 λεπτά περίπου.
Σ΄ένα μεγαλύτερο μπολ βάζουμε το αλεύρι (και τα 2 είδη) και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά. Ανοίγουμε μία λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε το λάδι και τη μαγιά. Ζυμώνουμε καλά έως ότου πετύχουμε μία σφιχτή ζύμη (όπως του ψωμιού) και τ' αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο σκεπάζοντάς το με μία βαμβακερή πετσέτα λίγο νωπή. Στη συνέχεια την ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη στο μέγεθος του ταψιού και λίγο περισσότερο ή χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μπαλάκια αν θέλουμε ατομικές πίτσες.Την τοποθετούμε στο λαδωμένο ταψί και   την πιρουνιάζουμε για να φουσκώσει ομοιόμορφα. Βάζουμε πάνω της τα υλικά της αρεσκείας μας και ψήνουμε στη χαμηλή σχάρα στους 200 βαθμούς για 30-35 λεπτά σε αντιστάσεις.


και κάτι...ακόμη
Στη συνταγή συνδυάσαμε και αλεύρι για όλες τις χρήσεις, γιατί το αλεύρι ολικής κάνει τη ζύμη πιο σκληρή. Αυτό δε σημαίνει πως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μόνο του.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου